Etichete

, , ,

descărcare (1)

 

Unor persoane chiar le place foarte mult să nu fie de acord pentru niciun motiv și este greu să nu reacționezi. Însă trebuie să știi că răspunsul tău le dă puterea să te rănească și mai mult.

Este aproape imposibil să rămâi calm-ă când cineva este brusc nervos sau nepoliticos în preajma ta pentru absolut niciun motiv. Chiar și atunci când facem greșeli, acceptăm să fim corectați și nu să ni se vorbească urât.

Cuvintele pot răni mai mult decât o sabie. Sunt lucruri asupra cărora nu avem prea mult control. Unor persoane chiar le place foarte mult să nu fie de acord pentru niciun motiv și este greu să nu reacționezi. Însă trebuie să știi că răspunsul tău le dă puterea să te rănească și mai mult.

Așadar, psihologii spun că aceste 4 răspunsuri clare reușesc să dezarmeze instantaneu o persoană nepoliticoasă/ nervoasă/ răutăcioasă fără a fi nevoită să fii rea și neînțelegătoare la rândul tău. Amintește-ți, reacția ta definește cine ești.

Cele 4 răspunsuri sunt:

1. „Mulțumesc”

Chiar dacă acest răspuns pare să fie un gest cu adevărat de bază, el este foarte puternic. Fiind nepoliticos cu cineva care, la rândul său, este nepoliticos cu tine, te va aduce la același nivel cu acesta. Nu există nicio diferența între voi doi. Așadar, nu ar trebui să fii nepoliticos-ă cu cineva care nu se poartă frumos cu tine. În schimb, mulțumește-i pentru ce a spus. Acest gest îl va lăsa fără puterea de a continua să te rănească. Când îi mulțumești, îi întorci critica într-un mod constructiv și îi arăți că nu te lași influențată de negativitatea sa. Fii mai bună decât această persoană.
2. „Ai dreptate”

Aceasta este cea mai rapidă și, de asemenea, cea mai decentă cale, de a face pe cineva să tacă. Este mai bine să îi spui că ești de acord cu el decât să te cerți cu acesta și să încerci să demonstrezi punctul tău de vedere. Oamenii cărora le place să fie nepoliticoși cu alții nu sunt deschiși altor perspective. Așadar, indiferent de ce spui sau faci, aceștia nu vor fi pregătiți să asculte și nici nu vor înceta să fie răutăcioși. Doar prefă-te că îi înțelegi punctul de vedere și mergi mai departe.

Să vorbești cu cineva care nu este dispus să te asculte este ca și cum ai vorbi cu un zid.

3. „Îmi rănești sentimentele”

Când cineva face o greșeală, încearcă să îi spui decât să îl lași să meargă în continuare pe acest drum. Oamenii ar trebui să știe că ceea ce fac (sau ce spun) poate avea efecte negative asupra emoțiilor altor persoane și că trebuie să își revizuiască comportamentul. În astfel de situații, este responsabilitatea ta să spui ce se întâmplă. În acest fel, acești oameni vor fi mai atenți când își vor alege cuvintele data viitoare când vor vorbi cu tine.

4. „Întotdeauna ai ceva negativ de spus, nu?”

Dacă vorbești cu o persoană care, în general, preferă să arunce cu negativitate în stânga și în dreapta, îi poți spune subtil că nu este în regulă ce face. Asigură-te că îi spui acest lucru cu un zâmbet pe față și ajut-o să înțeleagă că răspândește ura și emoții negative și că este timpul să aibă o privire mai pozitivă asupra lucrurilor data viitoare.

sursa aici

Sa ne  fie de folos oameni frumosi!

Pentru întrebări și consiliere psihologică mă găsiți aici:

simona.druncea@gmail.com sau

https://www.facebook.com/simona.druncea

De asemenea, se pot face sedințe de consiliere psihologică și pe SKYPE/Simona Druncea, pentru cei care nu sunt din București sau în/din România.

Poti solicita o consultatie in caz de iti doresti să parcurgi un program de dezvoltare personală pentru a te ajuta să:
-sa te descoperi si sa te intelegi mai bine;
-sa dezvolti aprecierea si iubirea de sine;
-sa vorbesti despre idei, emotii si ganduri care te framanta;
-sa intelegi de ce ti se intampla anumite lucuri in mod repetat, si sa inveti lectia;
-sa accepti schimbarea ca pe o parte a evolutiei si sa inveti sa nu te temi de ea;sa iti intelegi visele;sa intelegi de ce uneori obsesiile si starile de boala reprezinta calea catre indeplinirea scopului personal in aceasta viata;
-sa inveti sa-ti asculti corpul;sa te conectezi la latura ta iubitoare si creativa;
-autocunoastere, optimizarea relatiilor interpersonale in cuplu/ familie/serviciu/cercul de prieteni;
-adaptare si dezvoltare, acceptare de sine;
-vindecare psiho-emotiva si fizica; adictii;
-stari de teama, tristete, insomnii sau cosmaruri;
-diverse frici; dificultati de relationare/ comunicare;
-atacuri de panica, anxietate, stres, stari de depresie, doliu etc,

Ofer consultanţă şi în limba engleză şi franceză

Dacă dorești să parcurgi un demers  al cunoașteri  de sine, te poți programa la câteva sedințe de  cunoaștere și dezvoltare personală, unde poți afla sau comunica ce te doare, sau te face fericit, și să te conectezi la resursele tale interioare, vindecătoare. Sau, poate ai ceva pe suflet și nu știi de unde vine. Sau  vrei să ierți pe cineva, și să te vindeci, dar nu găsești resurse sau nu ai idee cum să procedezi. Sau poți să vorbești despre  părți din tine, care crezi că te țin pe loc și altele.

Te aștept cu drag!

Simona Druncea, psiholog clinician și consilier psihologic de orientare Carl Gustav Jung

Pentru întrebări, programări  și consultanță mă găsiți aici:

simona.druncea@gmail.com

https://www.facebook.com/simona.druncea

De asemenea, se pot face sedințe de consiliere psihologică și pe SKYPE/Simona Druncea, pentru cei care nu sunt din București sau în/din România.

Dacă vă plac articolele de pe acest blog  şi vă sunt de folos,  puteţi sprijini menţinerea blogului printr-o donaţie. Detalii aici: https://drunceasimona.wordpress.com/category/donatii/