flori_13786300

Nu exista reguli scrise despre cum ar trebui sa ne comportamtn sau sa functionam intr-o relatie.

Este un proces pe care il dezvoltam pe parcursul timpului. Schimbam convingeri si idei.

Intr-o relatie de iubire exista atat de multe sentimente – afectiune, dragoste, durere, gelozie, posesivitate, dependenta si multe altele.

Cele 3 reguli de aur ale oricarei iubiri adevarate. Le regasesti in relatia ta?
Nu exista reguli scrise despre cum ar trebui sa ne comportam sau sa functionam intr-o relatie. Este un proces pe care il dezvoltam pe parcursul timpului. Schimbam convingeri si idei.

Iata, totusi, cateva lucruri importante de care trebuie sa tinem cont intr-o relatie – asa ar trebui sa fie o relatie adevarata de iubire.

1. „Oh, esti la o petrecere? Distreaza-te, iubire!”

Explicatie: nu trebuie sa simti ca partenerul ar trebui sa se distreze doar alaturi de tine sau ca trebuie sa te tina informata cu fiecare lucru pe care il face. Ofera-i libertate, permite-i sa aiba o viata si fara tine.

2. „Este in regula daca nu ne putem intalni astazi. Iesi cu prietenii tai si distreaza-te.”

Explicatie: partenerul de cuplu isi poate face planuri si cu alte persoane. De asemenea, poate anula planurile facute cu tine. Nu uita ca inaintea ta a avut propria viata.

3. „Si ce daca nu mi-ai trimis niciun mesaj astazi? Si tu esti ocupat.”

Explicatie: Ne straduim zi de zi sa ne atingem obiectivele, sa ne urmam visurile, sa depasim obstacole, sa rezolvam probleme. Nu trebuie sa reactionezi urat daca nu ti-a dat niciun semn astazi. Nu te gandi ca nu esti o prioritate pentru el, pur si simplu a fost ocupat.

4. „Sunt foarte suparata pe tine. Ma intelegi?”
Explicatie: Sa nu ascunzi niciodata ceea ce simti. Nu astepta ca partenerul sa ghiceasca ce simti. Spune-i direct astfel incat amandoi sa reusiti sa rezolvati problema.

5. „Toata lumea are un trecut. Conteaza cu adevarat ce se intampla in prezent.”

Explicatie: Fiecare persoana intra intr-o relatie cu amintiri, cu un bagaj emotional, cu trairi si sentimente. Nu poti judeca o persoana dupa trecutul sau. Noi toti facem greseli si evoluam.

6. „Poti fi ce vrei tu sa fii.”

Explicatie: Nu ii impune partenerului ce sa manance, cum sa se imbrace, cum sa se tunda, cum sa interactioneze cu alti oameni. Nu ii controla viata si, cel mai important, nu incerca sa il schimbi.

7. „Te iubesc”

Explicatie: Spune ceea ce simti. Intotdeauna. Daca iubesti, nu iti fie teama sa iti faci cunoscute sentimentele – este cel mai frumos dar pe care il poti oferi unei persoane la care tii cu adevarat.

SURSA AICI

Dacă dorești să parcurgi un demers  al cunoașteri  de sine, te poți programa la câteva sedințe de  cunoaștere și dezvoltare personală, unde poți afla sau comunica ce te doare, sau te face fericit, și să te conectezi la resursele tale interioare, vindecătoare. Sau, poate ai ceva pe suflet și nu știi de unde vine. Sau  vrei să ierți pe cineva, și să te vindeci, dar nu găsești resurse sau nu ai idee cum să procedezi. Sau poți să vorbești despre  părți din tine, care crezi că te țin pe loc și altele.

Te aștept cu drag!

Simona Druncea, psiholog clinician și consilier psihologic de orientare Carl Gustav Jung

contact: simona.druncea@gmail.com

https://www.facebook.com/simona.druncea