În timp ce îmi făceam ordine în agendă am găsit o bucăţică de hârtie pe care scria: „În loc să-ţi faci griji, roagă-te! Grijile înrăutăţesc lucrurile, în timp ce rugăciunile (cu cuvintele tale) le îmbunătăţesc. Teama şi îngrijorarea atrag spre noi exact acele lucruri de care ne temem sau ne îngrijorăm.”

De aceea nu este bine să lăsăm să se instaleze criza. Transformă toate îngrijorările într-o afirmaţie. ‘Doamne te rog, ghidează-mă!. Am aceste frici, îngrijorări şi nu ştiu cum să le depăşesc.

„CARE ESTE URMĂTORUL PAS PE CARE ÎL AM DE FĂCUT?” Aceasta este o întrebare esenţială. Ghidarea va veni pe parcurs. Nu ne ataşăm prea mult de rezultat, ştiind deja că miracolul se petrece şi că suntem eliberaţi. 🙂

De aceea credinţa cât un bob e muştar ar putea muta şi munţii din loc, deci şi grijile şi fricile sau alte obstacole. O altă rugăciune benefică este aceea de a mulţumim pentru tot ce ne simţim recunoscători, şi astfel ne raportăm altfel la noi, la probleme şi la viaţă.

Imediat cum apare o frică sau grijă, să începem să ne numărăm binecuvântările şi pentru ce suntem recunoscători. De pe această poziţie/energie vom fi mai lucizi, căci nu ne prindem în jocul gândurilor şi emoţiilor că într-un roller coaster. Ci stăm blânzi şi calmi, eventual în meditaţie, sau o muzică inspiratoare care ne poate conecta la Sine/Dumnezeul din noi, care are toate solutiile pentru noi şi ce nevoi şi dorinţe avem.

Atitudinea pozitivă se poate construi treptat, cu răbdare, tehnică, perseverenţă, voinţă, intuiţie, meditaţie, tehnici de respiraţie, tehnici de eliberare emoţională, tehnici de transformare interioară prin analiză personală alături de un specialist, analiză personală alături de ţine: prin scris, desen, dans, arte marţiale, şi alte sporturi, yoga, quiqong, taichi.

Tot ce ai de făcut este să vrei să te cunoşti mai bine, alături de Sinele tău. 🙂❤

Un text de:

Simona Druncea